ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να καταστέλλει και να πιέζει τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και ειδικά αυτούς που αντιστέκονται. Με αφορμή την υγειονομική κρίση και την διάδοση του ιού, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια σειρά από παράλογα και άκρως περιοριστικά μέτρα. Περιορισμός της κυκλοφορίας υπο αυστηρές προϋποθέσεις και λογοδοτήσεις, ολικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας μετά τις 9, απαγορεύσεις συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων. Μέτρα τα οποία πήγαν περίπατο όταν οι ίδιοι που τα έθεσαν κλήθηκαν να τα τηρήσουν. Απ’τον συνωστισμό στα ΜΜΜ και τα σχολεία, μέχρι τις μαζικές μαζώξεις μπάτσων υπό περίσσεια προκλητικότητα. Οι προφανείς προθέσεις του κράτους γίναν πράξη αφού αντί για ενίσχυση του συστήματος υγείας, μπήκε σε προτεραιότητα η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και των πιστών κολλητών καναλαρχών τους.

Συγκεκριμένα στις 17 Νοέμβρη όπως κάθε τέτοια μέρα του χρόνου, η κυβέρνηση των αρίστων δεν ξέχασε τους πολιτικούς της προγόνους, ούτε και τις τακτικές καταστολής τους. Δρόμοι πλημμυρισμένοι με κάθε λογής μπάτσους, παράλογα αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα, μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις, ξυλοδαρμοί διαδηλωτών στο δρόμο αλλά και μέσα στις αυλές τους. Φυσικά η χρηματοδότηση των καναλιών με τη λίστα Πέτσα , διαμόρφωσε (και διαμορφώνει) ακριβώς την αντίθετη εντύπωση  στη κοινή γνώμη.  Όλα πήγαν ρολόι όπως είπε και ο αγαπημένος τους υπουργός Χρυσοχοΐδης.

Η πόλη των Ιωαννίνων δεν αποτέλεσε εξαίρεση στα παραπάνω πλάνα. Απ’τις πολυ πρωινές ώρες δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ,ΟΠΚΕ,ΔΙΑΣ, ασφαλίτες και πάσης φύσεως ρουφιάνοι) είχαν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ηρώων πολυτεχνείου. Αλώνιζαν τους δρόμους, μαζεύοντας άτομα με κριτήρια την εξωτερική εμφάνιση και την πολιτική τους ταυτότητα, προχώρησαν σε  παρακολουθήσεις και κυνηγητά συντρόφων στις γειτονιές τους, ενώ όσοι γλίτωσαν από τα παραπάνω και κατάφεραν να συγκεντρωθούν με σκοπό να διαδηλώσουν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, κατέληξαν ξυλοφορτωμένοι, τραυματίες και συλληφθέντες. Ο μεγάλος αριθμός των προσαχθέντων και συλληφθέντων στοιβάχθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο άνευ οποιουδήποτε μέτρου προστασίας.

Η αστυνομική αυθαιρεσία συνεχίστηκε και στις 26/11. Ημέρα που καλέστηκε απεργία ενάντια στο αντιεργατικό νομοσχέδιο. Διμοιρίες ματ είχαν κατακλίσει την περιοχή του εργατικού κέντρου. Η διαδήλωση ωστόσο πραγματοποιήθηκε επιτυχώς και ύστερα απ’τη λήξη της, δύναμη της ομάδας Δίας κυνήγησε διαδηλωτές στα γύρω στενά, επιτέθηκε σε μερίδα αυτών, ξυλοκόπησε και συνέλαβε μέλη του σωματείου της ΣΒΕΔΙ.

Παρά την πρωτόγνωρη καταστολή δεν πέφτουμε απ’τα σύννεφα. Γνωρίζουμε καλά τις μεθόδους και τους στόχους του κράτους. Πλέον ειναι ακόμα πιο εύκολο, να παρατηρήσει κανείς την αντιφατικότητα όσων διατάζουν και τη μανία απέναντι σε όσους τους αντιτίθενται.

Για εμάς, μπορεί τα τοπικά πρωταθλήματα να ανέστηλαν τη λειτουργία τους και οι αγώνες εντός των γηπέδων να σταμάτησαν, όμως οι κοινωνικοί αγώνες στους δρόμους και τις γειτονιές, στα πανεπιστήμια και τους χώρους εργασίας συνεχίζονται κάθε μέρα ανελλιπώς.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 23 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η συνέλευση του Α.Σ Απείθαρχος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s