Περί των όσων συνέβησαν στο γήπεδο της Λιμνοπούλας στις 13/9/17

Όπως έχετε πληροφορηθεί ήδη (ή και όχι) στις 13/9 στο γήπεδο της Λιμνοπούλας συνέβη ένα περιστατικό βίας ανάμεσα σε δύο μέλη της ομάδας μας (ενός μέλους του αγωνιστικού τμήματος του ποδοσφαίρου και ενός μέλους της συνέλευσης και του προπονητικού τιμ). Αρχικά, ζητάμε συγνώμη ως συνέλευση – σωματείο από όλους τους παρευρισκόμενους – αντίπαλη ομάδα, άτομα που βρίσκονταν στο χώρο για να αθληθούν, γονείς και παιδιά – τόσο για το περιστατικό αυτό καθαυτό, όσο για τα όσα ακούστηκαν μετά (βρισιές, απειλές και άλλου είδους τραμπουκισμοί) μέσα στο χώρο του γηπέδου. Ζητάμε συγνώμη από τη γειτονιά που μας φιλοξενεί, αλλά και από τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ για την -το λιγότερο- αντιαθλητική συμπεριφορά που επιδείξαμε.

Μετά το συμβάν, η ομάδα κάλεσε σε έκτατες συνελεύσεις προκειμένου να ενημερωθεί ολόκληρο το σώμα αυτής, να τοποθετηθεί πάνω στο γεγονός και μέσω αυτής της διαδικασίας να λάβει δημόσια θέση επί του θέματος και μία απόφαση για τα άτομα που ενεπλάκησαν. Καθώς λοιπόν τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν το σώμα της συνέλευσης και είναι ενάντια στα προτάγματα και τα ιδανικά της ομάδας, πήραμε συλλογική απόφαση για την απομάκρυνση του ατόμου που θεωρούμε υπαίτιο για την κλιμάκωση του περιστατικού.

Θα θέλαμε να κάνουμε σαφές ότι το συγκεκριμένο συμβάν βρίσκει ενάντια ολόκληρη την ομάδα, η οποία παραμένει πιστή στις ιδέες και τα προτάγματα της. Γι΄αυτό θεωρούμε ότι το κείμενο αυτοπαρουσίασης που στείλαμε στην αρχή της χρονιάς στη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ παραμένει έγκυρο και αντικατοπρίζει την πραγματική φύση του Απείθαρχου.

Αναγνωρίζουμε ότι σταθήκαμε ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά το συμβάν, όμως μέσω των διαδικασιών μας και με βάση το διάλογο καταφέραμε να δώσουμε ένα τέλος στα όσα συνέβησαν. Συνειδητοποιώντας τα λάθη μας και κάνοντας την αυτοκριτική μας, οξύνουμε τα αντανακλαστικά μας, ώστε να μη βρεθούμε ξανά απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές – πρακτικές, με στόχο να συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη το σημαντικότερο πρόταγμά μας, αξιοπρέπεια – αυτοοργάνωση – αλληλεγγύη.

 

Η συνέλευση του Α.Σ. Απείθαρχου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s