Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΑΣ ΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Εδώ και 3 χρόνια η ομάδα του Α.Σ. Απείθαρχου συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΗΠ. Τα 2 πρώτα χρόνια έδρα μας ήταν το γήπεδο του Βελισσαρίου, γιατί θέλαμε να απευθυνόμαστε στις γειτονιές, να είναι κοντά στο κέντρο και ήταν και ένα γήπεδο που μαράζωνε και θελήσαμε να του δώσουμε ζωή. Στην καινούρια χρονιά (2016-2017) αναγκαστήκαμε να αφήσουμε την έδρα μας και να βρούμε άλλο γήπεδο που να πληρεί τις νέες προδιαγραφές που όρισε η διοργανώτρια αρχή, με σκοπό την «βελτίωση» του πρωταθλήματός της. Έτσι αναγκαστήκαμε να μεταφερθούμε στο ενωσιακό γήπεδο.

Τι σημαίνει όμως «βελτίωση» του πρωταθλήματος για τη διοίκηση της ΕΠΣΗΠ;

Σημαίνει ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα αρχίσει να  μοιάζει ολοένα και περισσότερο με το επαγγελματικό, τάχα μου ότι η συνταγή αυτή είναι πετυχημένη. Οι «βελτιωτικές» κινήσεις δε θα έχουν ως στόχο τη μείωση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό, αλλά θα είναι στην κατεύθυνση του πως οι κύριοι στην ΕΠΣΗΠ θα πουλήσουν πιο ακριβά αυτό που νομίζουν ότι τους ανήκει. Το ποδόσφαιρο γι’ αυτούς λογίζεται ως προϊόν και θα προσπαθήσουν να το πουλήσουν ακριβότερα. Οι ενέργειες που  έγιναν για να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα (στα πρότυπα Super League)είναι οι εξής: Συμφωνία με την εταιρεία «Hall of Brands», η οποία ανέλαβε να φτιάξει από ένα πλήρες σετ εμφάνισης για την κάθε ομάδα. Φυσικά για όποια ομάδα το επιθυμεί. Βέβαια αυτό δε γίνεται από την καλή καρδιά της διοίκησης της ΕΠΣΗΠ που θέλουν στους δύσκολους αυτούς καιρούς να βοηθήσουν τα σωματεία οικονομικά. Γίνεται καθαρά για λόγους διαφήμισης. Εν τέλει πολλές ομάδες δέχτηκαν να φορέσουν τις καινούριες αυτές φανέλες, αφήνοντας στο μπαούλο τις φανέλες που παίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Φυσικά στις φανέλες αυτές δεσπόζει το λογότυπο της εταιρίας. Και φυσικά η ΕΠΣΗΠ μετονομάζει το πρωτάθλημα της Α’ ερασιτεχνικής σε «Hall of Brands», θέλοντας να ευχαριστήσει την εν λόγω εταιρία για την προσφορά της στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Από κοντά και το «Σπίτι» ή αλλιώς η γκουρμέ επιλογή της πόλης «MAISON». Και αυτό το λογότυπο κοσμεί τις καινούριες εμφανίσεις και φυσικά πλέον η Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία μετονομάστηκε και αυτή σε «Σπίτι» αλά γαλλικά. Αξίζει να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο ότι ακόμα και οι φανέλες αυτές δε δόθηκαν απλόχερα στις ομάδες, αλλά υπήρχαν κάποιοι όροι στους οποίους έπρεπε να συμφωνήσουν τα σωματεία. Στην απολογιστική συνέλευση που είχε καλέσει η ΕΠΣΗΠ τον Ιούνιο του 2016 ακούστηκαν και άλλα «βελτιωτικά» χορηγικά προγράμματα, που δε τα έχουμε δει ακόμα να εφαρμόζονται, μη καταλαβαίνοντας όλα αυτά πώς θα λύσουν τα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Στη συνέχεια κουβέντα γίνεται για το νέο κανονισμό που θα εφαρμόσει η ΕΠΣΗΠ, όσον αφορά τις προϋποθέσεις των γηπέδων της Α’ και Β’ Ερασιτεχνικής από τη νέα χρονιά. Πλέον τα ξερά γήπεδα δεν είναι κατάλληλα και οι αγώνες θα διεξάγονται μόνο σε φυσικό ή πλαστικό χλοοτάπητα. Άλλη μια «οικονομική στήριξη» της ΕΠΣΗΠ προς τις ομάδες της, αφού τους λέει όσες παίζετε σε ξερό βρείτε άλλο γήπεδο. Ενώ η τοπική εξουσία εν έτη 2016 δεν έχει μεριμνήσει για τη βελτίωση των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και για τη δημιουργία νέων που να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής. Και γήπεδα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται από το κοινό και τις ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης, τα εκμεταλλεύονται Ανώνυμες Εταιρίες(βλέπε ΠΕΑΚΙ). Βέβαια η ΕΠΣΗΠ μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα προβλήματα της περιοχής έριξε το μπαλάκι στις ομάδες για την ανεύρεση γηπέδων με φυσικό ή πλαστικό χλοοτάπητα. Ενώ η ίδια το μόνο  που έχει να επιδείξει είναι ένα γήπεδο «τελευταίων» προδιαγραφών, στο οποίο γίνεται μια ψευτοσυντήρηση του κώλου. Επίσης, το γήπεδο αυτό, το έχουν έδρα καμιά 10αριά ομάδες και από  φέτος ακόμα περισσότερες. Φαντάζεστε τη φθορά του γηπέδου όλα αυτά τα χρόνια. Μπορείτε να φανταστείτε όμως την καταπόνηση των αθλητών μετά από κάθε προπόνηση ή αγώνα; Μέση, αυχένας, γόνατα, αστράγαλοι καταπονούνται πάρα πολύ, χώρια τους σοβαρούς τραυματισμούς πολλών αθλητών. Κάθε βδομάδα μαθαίνουμε και για έναν σοβαρό τραυματισμό στο συγκεκριμένο γήπεδο. Αναρωτιόμαστε πόσο καλύτερα ήταν από αυτή την άποψη, η έδρα μας το Βελισσάριο. Εδώ να τονίσουμε ότι δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη κάψα να παίζουμε σε ξερό γήπεδο, αλλά απ’ ότι φαίνεται είναι καλύτερα από το συγκεκριμένο. Επίσης, για αυτό το γήπεδο, όπως κι άλλες ομάδες έχουν επισημάνει την ακαταλληλότητά του, πρέπει να δίνουμε 20 ευρώ για την προπόνηση και 20 ευρώ για τον κάθε αγώνα. Αναρωτιόμαστε γιατί ακόμα πληρώνουμε αυτό το γήπεδο. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν επιστρέφουμε στο καμίνι του Βελισσαρίου.  Πόσοι αθλητές πρέπει να τραυματιστούν για να γίνει κάτι με αυτό το γήπεδο. Και το μόνο που πρέπει να γίνει με αυτό το γήπεδο, είναι να μπει ένα μεγάλο λουκέτο. Γιατί να πληρώνουμε την κάθε προπόνηση και τον κάθε αγώνα σε γήπεδα που ανήκουν σε όλους; Άραγε που πηγαίνουν όλα αυτά τα λεφτά τόσα χρόνια, αφού σίγουρα στη συντήρηση δεν πάνε; Αλλά προφανώς η εικόνα ενός ξερού γηπέδου υποβαθμίζει το πρωτάθλημα της ΕΠΣΗΠ και χαλάει την εικόνα του εκάστοτε χορηγού, γι’ αυτό και «φτιάχνεται» και νέο γήπεδο στη Λιμνοπούλα, όπως «φτιάχνονται» όλα αυτά τα χρόνια το γήπεδο στο Σταυράκι και στο Βελισσάριο. Όπως επίσης η ΕΠΣΗΠ γνωρίζει ότι με την εισαγωγή του νέου κανονισμού θα βγάλει περισσότερα χρήματα, αφού ούτε γήπεδα υπάρχουν κι έτσι αναγκαστικά όποιες ομάδες δεν έχουν γήπεδο θα πορευτούν με έδρα το ενωσιακό «Στάθης Τσανακτσής». Επομένως, κύριοι της ΕΠΣΗΠ καλύτερο θα ήταν πρώτα να φροντίσετε να φτιάξετε ή να πιέσετε να φτιαχτεί κανα γήπεδο της προκοπής και μετά να κοιτάξετε τις συμφωνίες με τους διάφορους επιχειρηματίες.

Αν δεν είναι κύριο μέλημα και βασικός στόχος της διοργανώτριας αρχής να φτιάχνει γήπεδα και εγκαταστάσεις, τότε τι είναι;

Τι σημαίνει για εμάς βελτίωση του πρωταθλήματος

Σημαίνει ένα πρωτάθλημα στο οποίο χορηγοί δε θα υπάρχουν, δε τους χρειαζόμαστε άλλωστε. Στις φανέλες των ομάδων θα δεσπόζει το όνομα και το ιστορικό τους σήμα. Το κυρίαρχο στοιχείο θα είναι η αγάπη για το ποδόσφαιρο, η αλληλεγγύη κι  ο σεβασμός προς τον αντίπαλο. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο δε θα στήνονται αγώνες και όλοι οι παίχτες θα παίζουν για την ομάδα τους. Ένα πρωτάθλημα που οι πρόεδροι δε θα υπάρχουν και δε πουλάνε νταηλίκι σε όποιον ποδοσφαιριστή δεν παίζει καλά ή θα του κάνουν τα γνωστά κόλπα για να πάρει το δελτίο του. Ένα πρωτάθλημα που κανένας αθλητής ή κανένα σωματείο δε θα δίνει 1,5 ευρώ για το δελτίο των μεταβολών και 15 ευρώ στην ΕΠΟ, γνωρίζοντας όλα αυτά τα χρόνια το πόσο έχει συμβάλλει για τη σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα πρωτάθλημα που συνεχώς θα κοιτάει να φτιάχνει καινούρια γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις και να καλύπτει όλα τα έξοδα για την αποκατάσταση των τραυματιών αθλητών. Τρόποι υπάρχουν πολλοί.

ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

15007899_116580808823675_2025528812_o

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s