ΟΜΑΔΑ VOLLEY ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το χειμώνα του ΄14 , λίγους μόνο μήνες μετά από τη δημιουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος του Απείθαρχου Ιωαννίνων, κάποιες/οι μέσα σε καφενεία και κερκίδες νιώσαμε την ανάγκη να παρέμβουμε και σε άλλους αθλητικούς χώρους. Με αφορμή την επιθυμία αυτή λοιπόν, έγινε κάλεσμα  για τη δημιουργία μιας αυτοοργανωμένης ομάδας volley. Έτσι βρεθήκαμε σε ανοιχτά γήπεδα και αυλές σχολείων, όπου προπονήσεις και κουβέντες, μας οδήγησαν στην απόφαση να κατεβάσουμε ομάδα στο γυναικείο πρωτάθλημα.

Φθινόπωρο του ΄15 το πρωτάθλημα ξεκινάει και η γραφειοκρατία συνεχίζεται , δημιουργώντας αλλεπάλληλα προβλήματα στην ομάδα ! Οι κερκίδες γεμίζουν, οι εκδρομές αρχίζουν και το τμήμα volley του Απείθαρχου ιδρώνει τις φανέλες του μέσα στο παρκέ. Η άνοιξη του ΄16 μας βρίσκει να παρεμβαίνουμε εντός και εκτός των γηπέδων ενώ το πρωτάθλημα φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Έτσι λοιπόν γίνεται γνωστό στον κόσμο των Ιωαννίνων, και όχι μόνο, ότι μία αυτοοργανωμένη ομάδα μπορεί να συμμετέχει σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα.

Κάποιες από εμάς υπήρξαμε παίκτριες μίας ομάδας έχοντας πάνω από το κεφάλι μας έναν πρόεδρο , από τον οποίο κρίνονταν η «τύχη» του δελτίου μας και ο οποίος προσπαθούσε να επωφεληθεί οικονομικά μετατρέποντας την εκάστοτε ομάδα σε επιχείρηση. Αντιθέτως στον Απείθαρχο έχουμε επιλέξει η θέση του προέδρου να καλύπτει μόνο τις γραφειοκρατικές διαδικασίες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τέτοιος ρόλος στην ομάδα.

Διοικητικά συμβούλια που απαρτίζονται από παράγοντες, φιλόδοξους γονείς και λοιπούς άτυπους μάνατζερ οι οποίοι προάγουν τον ανταγωνισμό στο άθλημα δεν έχουν θέση στον Απείθαρχο , καθώς παίκτες, οπαδοί και φίλοι μπορούν να αποφασίζουν συλλογικά για όλα τα ζητήματα στη Γενική Συνέλευση.

Αντιλαμβανόμαστε πως ο ρόλος του προπονητή είναι πολύ βασικός σε μία ομάδα. Παρόλα αυτά ένας προπονητής που ασκεί ψυχολογική πίεση στους αθλητές και επιζητά το σεβασμό μέσω του φόβου, δεν χωράει στην ομάδα μας. Έτσι ο ρόλος αυτός έχει αντικατασταθεί από ένα προπονητικό team , αποτελούμενο από εμάς καθώς και από ανθρώπους που πλαισιώνουν την ομάδα, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διεξαγωγή των προπονήσεων και όχι για το ποιός θα είναι στο παρκέ και ποιός στον πάγκο . Η αποστολή του εκάστοτε αγώνα αποφασίζεται συλλογικά με βάση κάποια κριτήρια που έχουμε καθορίσει εμείς , όπως η συνέπεια και η συμμετοχή στις συνελεύσεις και τις προπονήσεις και όχι η αγωνιστική υπεροχή της εκάστοτε αθλήτριας.

Στις φανέλες μας επιλέγουμε να φοράμε το κοράκι, και όχι να είμαστε μια κινητή διαφήμιση των επιχειρήσεων του κάθε χορηγού. Τα έξοδα της ομάδας μας καλύπτονται από εμάς τους ίδιους , από όσους ενισχύουν οικονομικά την ομάδα και από έσοδα που προέρχονται από εκδηλώσεις και υλικό ( κάρτες οικονομικής ενίσχυσης, μπλουζάκια κ.α. )

Γιατί Απείθαρχος ;;

Επιλέγουμε λοιπόν τον Απείθαρχο , γιατί μας εκφράζει ο τρόπος που λειτουργεί και αποφασίζει η ομάδα. Έτσι σε μία προσπάθεια να αυτοοργανώσουμε όσο περισσότερες πτυχές της καθημερινότητας μας και να αποτελέσουμε το μοχλό ανάπτυξης μιας άλλης κοινωνίας, αυτοοργανωνόμαστε μέσα από τον Απείθαρχο μπλοκάροντας φασιστικές , ρατσιστικές , ομοφοβικές, σεξιστικές και γενικότερα εξουσιαστικές συμπεριφορές μέσα και έξω από το γήπεδο .

                                                          Υ.Γ. Ραντεβού στο παρκέ!!

 10521333_505444866252835_1064663691380878989_n

 

Α.Σ. Απείθαρχος Ιωαννίνων

apeitharxos1312.wordpress.com

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s