ΟΙ ΤΡΕΙΣ (παρολίγον) ΤΑΦΕΣ ΤΟΥ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ

Έφθασε η ριμάδα η στιγμή. Το τελευταίο ματς και γι’ αυτην την σεζόν.Η ύστατη παράσταση στο χωμάτινο «Θέατρο των σφυγμών». Για τελευταία φορά φέτος ζήσαμε υποβρύχια κατεβαστική ρολών, σεμιναριακό κοουτσάρισμα αλά Τσόλο και  κουναβίσιες κορακοϊαχές προερχόμενες απ’ τα πεζοδρόμια (βλέπε κερκίδα). Ήταν και οι τρεις εκεί και είναι εδώ τώρα για την ανασκόπηση του ματς του αιώνα. Εκείνου που θα ξεχώριζε τον ζωντανό από τον νεκρό, που θα έκρινε όλη την κατηγορία. Αλλά όχι για μας. Εμείς ήμασταν «αδιάφοροι». Σε όλα τα καφενεία της πόλης την περασμένη εβδομάδα διαδραματίζονταν διαλέξεις, προφητείες και παραφιλολογία για το ντέρμπι. Για την ενδελεχή σας ενημέρωση επιστρατεύθηκαν αντιπροσωπείες απ’ όλους τΑ παραπάνω.

DSC00037Τα ιερά χώματα στην τελευταία τους εμφάνιση

Ώρα 16:00 .

Εκδοχή Α

Τέσσερις η ώρα ήμουν ακόμη στο Κλάρκμομπιλ, με καφεδάρα και με τον πελότο μιλούσαμε για το επερχόμενο ντόρτι. Στο πίσω κάθισμα το τραπεζάκι και οι λαδορίγανες. Καταφθάνω γήπεδο, χαιρετώ ομάδα και αντικρίζω κάτι που φαίνεται για κόουτς ή παράγοντα. Αγχωμένος ήταν πάντως…

Εκδοχή Β

Έχει πάει τέσσερις. ‘Εχουν ήδη αργήσει μισή ώρα. Μα το ‘χαμε πει στη συνέλευση. Τρεισήμισι αυστηρά. Πότε θα κάνουν ζέσταμα; Γραμμές ποιος θα φτιάξει; Καλά που ‘ναι και η Γριά… Και ο Τσίλι θα το φέρει το σακάκι; Πάλι εξίμησι ώρα ‘φύγαν απ’ το πάρτι;

Εκδοχή Γ

Πάλι έφυγα 8 η ώρα το πρωί απ’ το πάρτι.. Πού να ‘ναι τα γυαλιά μου; Σήμερα πρέπει να είμαι και στην κερκίδα και στα αποδυτήρια και στο ζέσταμα. Παντού… έχω και τον φίλο μου. Να βάλω τα πανιά; Ναι, τα βάζω. Σήμερα πρέπει να βγάλουμε και τη σημαία.

DSC00072ορίστε, βγήκε…

‘Ωρα 16:20

🙂

Ώρα 17:23

Εκδοχή Α

Κωλοζέστη. Τα ‘χω φτύσει. Ο Μπορέλι ψήνει σουβλάκια και μ’ άφησε στο έλεος της χωμάτινης λάβας. Είμαστε έτοιμοι. Πάμε για νίκη. Και κηδεία.

Εκδοχή Β

Καλά έχει πάει μέχρι τώρα. Και στα αποδυτήρια καλά τα ‘παμε. Βέβαια, στη διατήρηση μου τα στραβώσανε λίγο. Αλλά τουλάχιστον είδα τη δίψα για νίκη ζωγραφισμένη στα μάτια τους. Πάλι καλά που ίδρωσαν λίγο και μειώθηκαν τα ποσοστά της χθεσινής μπίρας.

Εκδοχή Γ

Δεν άφησα να πάνε χαμένα τα ποσοστά που αποβάλανε οι παίχτες μπροστά στα μάτια μου. Τα άρπαξα όλα μονομιάς. Ήδη πίνω μπίρες και προθερμαίνω το τύμπανο. Το ‘χω δηλώσει άλλωστε. Δε θα κάτσω πάγκο. Θα δίνω τον ρυθμό. Ο δικός μας κόσμος έρχεται. Ωραία, λέω. Θα κάνουμε κερκίδα σήμερα. Αλλά και οι άλλοι κατέβασαν όλο το χωριό. Είμαι σίγουρος πως δε θ’ ακουστούνε λεπτό.

DSC00006

…λίγη μπαλίτσα…

Ώρα 17:48 Εκδοχή Α

Μπήκαν πολύ δυνατά. Φαίνεται πως παίζουν την άνοδο αν κι εμείς αμυντικά πατάμε καλά. Η τετράδα μπροστά μου εμπνέει σιγουριά. Παίζεται ωραία μπάλα. Η κερκίδα ανεβάζει στροφες.

Ώρα 17.59 Εκδοχή Β

Το ‘φάγαμε ρε γαμώτο. Μας έχουν στριμώξει στο κέντρο (ενώ έχουμε καλύτερους παίχτες απ’ αυτούς). Βγαίνει η μπάλα στην αριστερή μας πλάτη. Ο δεξιά μπροστά τους έρχεται κατα μέτωπο. Σπάει την μπάλα στον κρυφό μεσο-επιθετικό τους και το κολλάει στον Δάσκαλο. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Στο δεύτερο πρέπει να πάρουν την μπάλα τα χαφ μας. Να παίξουμε με το Άτι της Θεσσαλίας κι αν δε βγει αλλάζουμε το σύστημα. Όλα για όλα, Απειθαρχάρα.

ΣΣΣΣΣΣΣΣΟ Τσόλο Γαυρεόνε επί τω έργω

Ώρα 18.00 Εκδοχή Γ

Αμυδρά, ακούω μια φωνή ‘γκολ’. Δε δίνω σημασία. Εμείς συνεχίζουμε τα έργα μας. Όλο πιο δυνατά. Κάτι ακούω για ‘Ελλάς – Ευρώπη – Ροδοτόπι’. Απαξιώ, Απειθαρχάρα σ’ αγαπώ.

Ώρα 18.18 Εκδοχή Α

Το ημίχρονο έληξε. Χάνουμε 0-1. Μια μικρή απογοήτευση, αλλά πίστη για ανατροπή. Ο Μπορέλι με φωνάζει. Ξέρει. Μου δίνει σουβλάκι. Πίνω και μια μπιρίτσα. Πάμε για το δεύτερο.

Ώρα 18.45 Εκδοχή Γ

Φωνάζουν όλοι. Όλοι έχουν ψηθεί για δυνατή κερκίδα. Είχαμε καιρό να κάμουμε τέτοια. Τραγουδάμε όλα τα συνθήματα. (Δεν αφήσαμε ούτε ένα). Αλλά το μόνο που λείπει είναι ένα σύνθημα γηπεδικό, συνάμα και πολιτικό που αν και το αδικήσαμε στο πρώτο ημίχρονο είναι αυτό που θα μας στείλει στα ουράνια… Γυρνάω με την μπίρα στο χέρι, κοιτάζω τα κομάντο και λέω:

«Απειθαρχάρα μου σε αγαπάω, όπου κι αν παίζεις σε ακολουθώ

Στο Βελισσάριο ήρθα να  σε δω,

Γιατί μου έχεις πάρει το μυαλό (γηπεδικό),

Παίχτες και όπαδοι θα κυνηγάμε φασίστες, μπάτσους και νεοναζί

Όπου τους βρίσκουμε, τους κυνηγάμε

Γιατί δεν τους χωράει αυτή η γη (πολιτικό)»

Ο Τσίου ανεβαίνει. Μαζί του και η σημαία. Γυρνάω και βλέπω την κερκίδα. Δεν πιστεύω στα μάτια μου. Πού βρίσκομαι; 60 άτομα χοροπηδάνε πάνω-κάτω. Όλοι φωνάζουν το σύνθημα δυνατά. Τα καπνογόνα ανάβουν και τα κορακοκομάντο εκστασιάζονται.

Ώρα 19.02 Εκδοχή Β

Κόλλα το ρε Ταρίφα! Αν και δεν έχουμε κάνει πολλές ευκαιρίες, ο πιο έμπιστος Κάστορας των Βαλκανίων χάνει το άχαστο γι’ αυτόν τετ-α-τετ. Δε γίνεται άλλο. Σε 5 λεπτά το γυρνάω σε 4-4-2 ρόμβο και θα αμολήσω τον οκλαθμό και οδυρμό των αντίπαλων γκολποστ, Τίμο Κάσαριτς. Δεν υπάρχει περίπωση: θα το παστελώσει και θα ‘ναι και στο 90’. Πάντως το ‘Απειθαρχάρα μου σε αγαπάω…’ το πάνε τάπα στην κερκίδα.

Ώρα Τιμο-Κάσαριτς

Τι έπαθες ρε καμικάζι, ρε ινδιάνε Λαμπριάκο, Λεβαντόφσκι των φτωχών, προλετάριε Μπατιστούτα; Φόβε και τρόμε, οκλαθμέ κι οδυρμέ της αντίπαλης άμυνας; Τραυματίστηκες ρε one-touch-man πάνω που μπουκάρεις στην περιοχή τους και με τη πρώτη σου επαφή που θυμίζει πεντάλεπτο ντιλίβερι το χάραμα, πας να τους στερήσεις την άνοδο;

DSC00105Ελ Τίμο

Περαστικά σου ρε παιχτούρα, όπως και να ‘χει, στην πόλη που αντέγραψε τη φανέλα που φοράς, θα παστελώσεις ξανά… (Στόμιο το νου σου)

Λήξη πρωταθλήματος

Ο ρεφ της Σουπερ Λίγδας σφυρίζει για τελευταία φορά. Οι Ροδοτοπιώτες πανηγυρίζουν για την άνοδο. Μαγκιά τους. Κι εμείς πανηγυρίζουμε. Χωρίς λόγο, αλλά έχουμε όλους τους λόγους του κόσμου να το κάνουμε. Για την ομάδα μας, τη χρονιά που περάσαμε, το Βελισσάριο και τη γειτονιά που αποχαιρετάμε, για το αποτέλεσμα που, όντως, δεν έχει σημασία…

DSC00117Λίγο μετά το σφύριγμα

Αγωνιστικά:

Υπομπρίκιος: κατεβαστική ρολών και μπλονζόν από άλλη εποχή.

Κλαρκ πελότος: χωρίς να επιχειρήσει τη σέντρα διαβήτη-30 μέτρων προσέδωσε γούστα κι έργα στο σύνολο…

ΜπιλιΚραψ: κολοσσός των φτερών. Συνεπέστατος στις τιτανομαχίες και στο πνεύμα της ποδοσφαιρικής ιδιοσυγκρασίας που λέει ‘πάμε για κηδεία’.

Σαλπι14: τα γόνατα του, όπως αναμενόταν, μάτωσαν. Ο Σάκιτς πείσμωσε, κέρδισε μονομαχίες και αποτέλεσε για τον Τσόλο Γαυρεόνε μια αξιόπιστη ανασταλτικά επιλογή.

ΦανελαΒασικουΣτοΣπίτι:άρτιος όπως πάντα, του χρόνου έχει πάγκο…

Φάνιο Καναγάρο: ο Μπέντζαμιν Μπάτον του Κόρακα προσέδωσε την ποιότητα του ανασταλτικά, αποτέλεσε το κυματοθραυστικό στις επελάσεις των Ροδοτοπιωτών.

George Cloogni: ο Αειθαλής έφηβος σε ρόλο δημιουργικού μέσου με ανεβάσματα που συνεπήραν το φιλοθέαμον κοινό, το οποίο ελπίζει και παρακαλά για μια ακόμη ποιοτική σεζόν του…

Κάστορας: βάλ’ το ρε μαλάκααα… με 16 γκολ στο ταξίμετρο του για φέτος, τον ευχαριστούμε για τις στιγμές ποδοσφαιρικής διαύγειας και τις μπίρες στον Φάνη…

Κωτσοβό: ο καρατέκα της Μαγνησίας μετά τη σκαφτή πελότα στα Καμποχώρια, υπήρξε αεικίνητος και μόνιμη απειλή για τα αντίπαλα γκολποστ.

Λάζοβιτς: Η εμπειρία του πρώτου ever παστελωτή του Απείθαρχου του επέτρεψε να παίξει επάξια σε δύο θέσεις, παρά τα τιτιβίσματα της κερκίδας των οχτρών.

Τυρναβούλης: Κάλπασε ξενυχτισμένα αλλά ακούραστα ανάμεσσα στην αντίπαλη άμυνα. Αποτέλεσε μόνιμο κίνδυνο παρά τη χθεσινοβραδινή προβατίνα…

Αλλαγές

Dr. Turbo: αυτός κι αν ήτανε ζαλάδα και διαβολάκος για τα Ροδοτόπια…

Όμπι Ουάν Κενόμπι: δεν ήτανε το τελευταίο σου ματς. Ξεκόλλα… Εμφάνιση από άλλο πλανήτη γι’ ακόμα μια φορά

Τίμο Κασαριτς: Δίδαξε τη μπάλα…

Εκδοχή Δ (καφενειακή):

Ακούστηκαν και ακούσαμε πολλά και διάφορα μέσα στην εβδομάδα. Ότι το ματς το ΄χουμε δώσει σε «αριστερό χωριό», ότι ο Μαέστρο έχει τσεπώσει χιλιάρικο και ότι μας υποσχέθηκαν πανηγύρι στον Παρακάλαμο.Όσοι τα λέγανε αυτά δεν έχουν καταλάβει τι πάει να πει Απείθαρχος. Απέναντι σε αυτήν την αντίληψη που τόσο λανθασμένα έχει καθιερωθεί ως ένα κοινό μυστικό στις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο, εμείς παίξαμε τη μπάλα μας διαφορετικά, έχοντας στο μυαλό την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που πρεσβεύουμε από τη στιγμή της ίδρυσης μας.

13325462_10208817523578480_808001777175184265_nΏρα 04:00

13339633_10206427511904528_8391480175679686585_n

Εις το επανιδείν απανταχού Απείθαρχες και Απείθαρχοι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s