Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Χαράξανε με σύνορα ολόκληρη τη γη…

Σύνορα, είτε νοητά είτε ορατά, που διαχωρίζουν την παγκόσμια ελιτιστική κοινωνία από όλους όσους αντιστέκονται στην κερδοσκοπία της. Η ίδια «ενωμένη» Ευρώπη που σηκώνει τεράστιους φράχτες σε πρόσφυγες, την ίδια στιγμή δεν υπολογίζει σύνορα όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της.

Αναρίθμητες φανταχτερές γιορτές που προάγουν την υπερκατανάλωση και κατά συνέπεια τη συσσώρευση του κεφαλαίου μέσα από κάθε είδους εκμετάλλευση, διοργανώνονται σε διάφορες μεγάλες εστίες του καπιταλισμού. Ολυμπιακοί Αγώνες, Euro, Eurovision, Expo κ.α. είναι μερικά τέτοια γνωστά παραδείγματα, με την τελευταία να έρχεται πάλι στο προσκήνιο.

Η Expo είναι μια διεθνής έκθεση που πραγματοποιείται κάθε φορά σε διαφορετική χώρα με θέμα τη «βιώσιμη» ανάπτυξη στον κλάδο της εστίασης. Ενώ λοιπόν η Expo έχει ως υποτιθέμενο στόχο την προσβασιμότητα όλων των ανθρώπων σε φαγητό και νερό, οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες προσπαθούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα, που οι ίδιοι εσκεμμμένα δημιουργούν.

Απέναντι λοιπόν σε αυτό το πάρτυ του καπιταλισμού στάθηκαν αρκετές χιλιάδες άνθρωποι, όχι μόνο από την Ιταλία αλλά και από άλλες χώρες την 1η Μαΐου 2015 στο Μιλάνο, όπου έλαβε χώρα η διαδήλωση ‘NO EXPO’ κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία. Την επόμενη μέρα οι Ιταλικές αρχές προέβησαν σε μαζικές προσαγωγές. Μέσα σε αυτές, ήταν και πέντε φοιτητές απ’ την Ελλάδα που προσήχθησαν καθώς έβγαιναν από κατειλημμένο κοινωνικό χώρο. Αφού υποβλήθηκαν σε υποχρεωτική λήψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού (DNA) αφέθηκαν ελεύθεροι, όλα αυτά, χωρίς την παρουσία διερμηνέα.

Στις 12 Νοέμβρη 2015 στην Αθήνα (μέρα γενικής και πανελλαδικής απεργίας) μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα που είχε εκδοθεί από την εισαγγελία του Μιλάνο της Ιταλίας, αστυνομικές δυνάμεις με την παρουσία εισαγγελέα συλλαμβάνουν μέσα στα σπίτια τους αυτά τα πέντε άτομα. Η κατηγορία που στην ουσία τους βαραίνει είναι ότι «εθεάθησαν» στη διαδήλωση NO EXPO 2015 στο Μιλάνο κοντά σε άτομα, τα οποία συμμετείχαν σε κακουργηματικού χαρακτήρα επεισόδια, σύμφωνα με το ιταλικό δίκαιο.

…Γεμίσανε τον κόσμο φυλακές…

Πρώτη φορά τίθεται ζήτημα έκδοσης ατόμων από μία ευρωπαϊκή χώρα σε μια άλλη λόγω συμμετοχής σε κινηματικές διαδικασίες. Η στοχοποίηση της πολιτικής δράσης,οι δίχως χρονικό όριο προφυλακίσεις, η παγκόσμια καταστολή αγωνιστών/ριών τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο μας βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετους. Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης δεν είναι παρά ένα ακόμα μέσο της εξουσίας για τη συντονισμένη καταστολή και τον εκφοβισμό των αγωνιζόμενων, μια προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων. Κυβερνήσεις και αφεντικά θέλουν πολίτες-θεατές του στημένου τους παιχνιδιού, εμείς όμως θα σταθούμε δίπλα σε όσους/ες αρνούνται να παίξουν μπάλα με τους δικούς τους όρους. Η αλληλεγγύη μας απέναντι στους αγωνιζόμενους είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.

…Την μπάλα θα την παίξουμε διαφορετικά                                                                                                                                            Αντίσταση σε κάθε γειτονιά…

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΙ 5 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟ ΕΧΡΟ – ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ

Α. Σ. Απείθαρχος Ιωαννίνων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s